BATMAN / MERKEZ - AHMET YESEVİ İMAM HATİP ORTAOKULU

Nis

Okulumuz 5. sınıf öğrencileri tarafından Batman Müzesine bir ziyaret gerçekleştirildi. Bilimsel ve kültürel bu ziyarete yaklaşık 50 öğrencimiz katıldı. Ardından Necat Nasıroğlu Külliye ziyareti de gerçekleştirilerek görevli öğretmenlerimiz gözetiminde öğrencilerimize dolu dolu bir gün yaşatıldı.

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,okulumuzda coşkuyla kutlandı. Çocukların ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği kutlama töreni sonunda,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle şiirler, şarkılar ve çeşitli yarışmalar yapılarak öğrencilerimizin doyasıya eğlenmeleri sağlandı.

Nis

Öğrencilerimiz Teknoloji Tasarım öğretmenimiz rehberleğinde  eğlenerek, uygulayarak öğrenmeye, küçük yaştan itibaren çevre konusunda farkındalık kazanmaya devam ediyor.

Nis

Öğrencilerin mekanik, elektronik, yazılım ve diğer mühendislik disiplinleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayan, İşbirliği ve takım çalışması becerilerini geliştiren Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar Dersi Öğrenci Etkinliklerimizden örnekler.

Mrt

Okulumuz din kültürü öğretmenleri tarafından öğrencilerle birlikte Ramazan Heyecanı temalı konferans salonunda düzenlenen etkinliklerden sonra okulumuz koridorlarında ve sınıflarda Ramazan ayının manevi atmosferini yansıtmak için süslemeler yapıldı.

Şbt

Farklı alanlarda gerçekleştirilen proje hazırlama, yarışmalar, yayın, tören, tanıtım günleri, müzik, tiyatro, şiir dinletisi, konferans, gezi, turnuva, kampanya, ziyaret, sportif etkinlikler, öğrenci kulüpleri gibi sosyal etkinlikler okulumuzda yürütülen ders dışı etkinlikler öğretmenlerimiz rehberliğinde ve öğretmenlerin bizzat içinde bulunduğu yaparak yaşayarak ve eğlenerek öğrenmeler devam etmektedir.

Şbt

Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları öğrencilerimize kazandırmak amacıyla Sosyal Bilgiler öğretmenimiz tarafından seminer verildi.

Ock

DÖNEM SONU FAALİYET HAFTASI KAPSAMINDA 2023 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ İLK DÖNEMİ BİTERKEN ÖĞRENCİLERİMİZ KEYİFLİ VE ÖĞRETİCİ BİR HAFTA  İLE EN SEVDİĞİNİ PAYLAŞ, YETENEK PAYLAŞIM SAATİ, KİTAP OKUMA SAATİ, KÜTÜPHANE GEZİSİ, BİLGİ YARIŞMASI, OYUN SAATİ GİBİ ETKİNLİKLERLE SON HAFTAYI COŞKUYLA TAMAMLADILAR.

Ock

ÇEDES kulübü olarak "Yardımlaşma ve Merhamet" kapsamında öğrencilerimiz sokak hayvanlarına yem verdi.

Ara

Okulumuz tarafından düzenlenen Filistin'e destek kermesinde gerek öğrencilerimiz gerekse de velilerimiz canla başla çalıştılar. Bu zor günlerinde Filistinli kardeşlerimiz için az çok demeden özveriyle çalışan herkese teşekkür ederiz.

Ara

Çocukların sözel dil becerilerini geliştirmeye yönelik yürütülen etkinliklere aileler gözlemci olarak katılım sağladı. Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında komisyon oluşturularak Eylem Planına uygun olarak Velilerimiz çocuklarımıza her hafta hikaye okuyup aile ve çocukların birlikte etkinliklere katılımı sağlanmaktadır.

Ara

Okulumuz konferans salonunda Okulumuz öğrencileri ve öğretmenlerine il MEM tarafından geleceğin meslekleri ve yapay zeka konusunda seminer düzenlendi. Semineri sunan Hasan ÇANKAYA hocamıza teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz konferans salonunda okulumuz öğrenci veli ve öğretmenlerine AFAD ekipleri tarafından Deprem farkındalık eğitimi verildi. AFAD ekiplerine teşekkür ederiz.